Bu Blogda Ara

sponsor

bahcelievlerde acil satılık emlak


satilik emlak

phot02006__3_.jpg

SATILIK EMLAK
bahcelievler basınsitesi 2+1 y.giriş otoparklı klimalı kombili basın sitesi saglıklocagı yanı

gsm:05357134939

kelepirxemlak



-----------


2. ulus merkezde acil satılık emlak 300 m2 dublex 5+1 catı dublex
500.000 usd
gsm:05357134939
hasmet

haber

Kirayı elden alan ev sahibine ağır ceza geliyor
Kayıt dışı ile etkin mücadele için, kira ve maaş bedellerini bankaya yatırma zorunluluğu geliyor. Maliye'nin üzerinde çalıştığı tebliğe göre 500 YTL'yi aşan konut kiraları, 100 YTL'nin üzerindeki ücret ödemeleri ve tüm işyeri kiraları bankaya yatırılacak

Maaşta işveren, işyeri kiralarında kiracı, konutta ise ev sahibi sorumlu olacak. Örneğin ayda 500 YTL kira alan birinci sınıf tüccar, kira bedelini elden aldığının tespit edilmesi halinde en az bin 490 yeni lira usulsüzlük cezası ödeyecek. İkinci sınıf tüccar 680, bunların dışında kalanlar da en az 320 YTL cezaya katlanacak. Kira bedelinin yüksek olması durumunda ceza oranları artacak. Düzenlemenin 2008 yılı içerisinde uygulamaya girmesi bekleniyor. Kiraların büyük bölümünün elden alındığına dikkat çeken Maliye'den üst düzey bir yetkili, "Getirdiğimiz sınırın üzerinde kira ödeyen on binlerce kişi var. Çoğu da ödemesini elden yapıyor. Dolayısıyla kiraların bankaya yatırılması milyonlarca yeni liranın kayıt altına girmesini sağlayacak." dedi.

Vergi Usul Kanunu'na göre ücret ve kiraların bankaya yatırılmasının muhatabı üç sınıfta toplanıyor. Burada tüccarlar, defter tutma açısından ikiye ayrılıyor. Birinci sınıf tüccarlar bilanço esasına göre, ikinci sınıf tüccarlar işletme hesabına göre defter tutuyor. Bu kapsama girmeyenler ise üçüncü sınıf olarak adlandırılıyor. Satın aldıkları malları olduğu gibi veya işledikten sonra alım satımını yapanlar birinci sınıf tüccar olarak değerlendiriliyor. Bunların işlemlerinin yıllık alım sınırı 107 bin YTL'nin üstü, yıllık satım sınırı ise 150 bin YTL'nin üstü olarak kabul ediliyor. İşletme hesabı esasına göre defter tutmalarına Maliye Bakanlığı'nca müsade edilen tüccarlar ikinci sınıfa giriyor. Yeni işe başlayanlar ise yıllık iş hacimlerine göre sınıflandırılıncaya kadar ikinci sınıfta gösteriliyor.

Kamu bankaya yatırıyor; işçiler elden alıyor

Türkiye'de yaklaşık 13 milyon kiracı bulunuyor. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na kayıtlı toplam çalışan sayısı ise 15 milyon. Türkiye'de halen SSK'ya kayıtlı yaklaşık 9 milyon kişi bulunuyor. Bunların 5,5 milyonuna primleri asgari ücret üzerinden yatıyor. İşçi, maaşını büyük ölçüde elden alırken, memurların ücretleri ise bankaya yatıyor. Birçok işveren, düşük prim ödeyebilmek için normalde daha yüksek maaş ödedikleri çalışanını asgari ücret üzerinden gösteriyor. Uygulamanın başlamasının ardından işveren, çalışanın bordrosunda gözüken maaşını bankaya yatırmak durumunda olacak.

sponsor

arama

KELEPİRX EMLAK Özel Arama

dil seç

*

bir soru:Tapu harçları nasıl ve hangi bedel üzerinden hesaplanır ? Harcı kimin ödemesi lazımdır ?

Home MortgageTapu harçlarının nasıl hesaplanacağı Harçlar Kanununa ekli olan (4) sayılı Tarifede gösterilmiştir. Buna göre alım-satım işlemlerinde harç belediyeden getirilecek olan emlak beyan değeri üzerinden tahsil edilmektedir. Hangi işlemde hangi oranda harç alınacağı anılan tarifede tek tek gösterilmiştir. Örne¬ğin ipotek işleminde harç taşınmazını ipotek eden kimse tarafından ödenmektedir. Harcın hesaplanacağı matrah ise kullanılan kredi tutarıdır.
Her hangi bir işlemin harcını öğrenmek için mutlaka (4) sayılı Tarifeye bakmak gerekir. Tapu İşlemlerinde Harcı Kimin Ödemesi Lazımdır ? Satış, trampa, ölünceye kadar bakma akdi işlemlerinde harç her iki taraftan da alınır. Ancak satış işlemlerinde genel örf adet alıcı tarafın harçları ödemesi yönündedir. Tapu dairesi harcı satıcı ve alıcı adına keser. Ancak genelde alıcı taraf ödemektedir. (Esas itibariyle satış işlemlerinde harçları alıcının ödemesi yönünde Tarifede değişiklik yapılması uygulamayı pekiştirecektir.) Bağış işleminde lehine bağış yapılan, yani bağışı kabul eden kişi harcı ödemekle yükümlüdür. Bağışı yapan kişi harç ödemez. Kamulaştırma da kamulaştırmayı yapan idare harcı öder. Taşınmazı kamulaştırılan kişinin her hangi bir harç ödemesine gerek yoktur. İrtifak haklarının kurulmasında lehine irtifak hakkı kurulan taraf harcı öder. İpotekte taşınmazını ipotek eden malik ipotek harcını ödemekle yükümlüdür. Miras intikalinde intikal işlemini yaptıran mirasçılar öder. Taksim işleminde taksimi talep eden taraflar harçları ödeyecektir. Taraflar yükümlülüğü belirten sözleşme yaptığı takdirde, sözleşme ile yükümlenen taraf harcı öder. Harcın tamamının alıcı veya satıcıdan sadece birisi tarafından ödeneceği yolundaki anlaşmanın resmi senede yazılması mümkündür.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

haber

gazeteler aktuel konular rss ler